Paardrijden is meer dan op je paard zitten. Leer paardrijden met respect voor het paard. Huisvesting

Onze paarden staan in een groep 24/7 buiten in de paddock en in de zomer op het weiland. Op de paddock hebben ze altijd de mogelijkheid op een schuilplek. Is dat niet zielig als ze niet in stal staan? Nee dat is niet zielig. Paarden hebben geen dag- en nachtritme zoals een mens. Ze wisselen eten, spelen, slapen af, 24/7. Dus als je ze opsluit in een stal, ontneem je ze de kans om te doen wat ze van nature doen. Dát is pas zielig!

Paarden hebben natuurlijke behoeftes:

- Vrijheid (onbeperkte bewegingsvrijheid)    
- Sociale contacten (vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen en te kriebelen en vooruit, ook om ruzie mee te maken)
- Onbeperkt ruwvoer (een paard moet 24/7 de mogelijkheid hebben om ergens aan te knabbelen - geen troep met suiker, maar gras, hooi en hooguit wat mineralen) 
- Schuilplek (een paard moet de keuze hebben om binnen of buiten te staan)

Bomba's paarden 

Blue 
Blue is een lieve mooie tinker merrie. Blue is 7 jaar.  Ze is erg braaf, maar wel heeft ze een duidelijke eigen mening. Ze ziet er uit als een langzame tinker maar eigenlijk houdt ze het meeste van lekker racen! 

Aaron
Aaron is een hele knappe haflinger  met prachtige manen. Hij kan heel leuk bewegen en doet het super goed in de gevorderden les. Aaron vindt buitenritten ook heel leuk om te doen!


Duke
Duke is een Spanjaard van 11 jaar oud. Hij is erg gevoelig en heeft vrij vlotte gangen. Met zijn bijzondere palomino kleur is het net een sprookjespaard! Duke is vooral geschikt voor een ruiter met wat meer ervaring. 


Liberty
Op deze grote maar lieve merrie kan iedereen rijden. Liberty is een 14 jarige KWPN merrie. Ze heeft een super braaf karakter en kijkt nergens van op. Buitenritten maken vind ze ook heel leuk!


Lela
Lela is het paard van Jissy. Deze spaanse merrie is pas 4 jaartjes oud. Omdat ze nog zo jong is moet ze nog veel leren.